Всичко е по местата си: IBA Group представи решението Goods Checker на конференция в Украйна

IBA Group представи решението Goods Checker като партньор за иновации на конференцията DistributionMaster: Нова реалност – предизвикателства и решения. Това е най-голямото събитие за производители, дистрибутори и ритейлъри, което тази година обедини повече от 300 представители от различни части на Украйна.

Конференцията спомага за установяване на диалог между всички страни в ритейла, включително доставчиците на ИТ решения. По време на презентациите си експертите разясниха тенденциите в развитието на пазара, обсъдиха нови идеи и споделиха практически инструменти за развитие на бизнеса в настоящите трудни условия.

Една от актуалните теми на тазгодишната конференция е планирането на продажбите и ефективното управление на запасите в съвременни условия. В тази задача помага Goods Checker. То анализира снимки на продукти на рафтовете на магазините, сравнява оформление с планограми и генерира подробен анализ на продажбите на продукти. Услугата също така анализира цените и рекламните материали на рафта. Обработката на една снимка отнема от 5 до 30 секунди, а точността на разпознаване е 95-97%.

Събитието събра голям брой специалисти от ритейл сектора и е едно от най-големите събития в своя бранш. Решението ни предизвика жив интерес сред участниците: срещнахме се с голям брой играчи на пазара и проведохме редица продуктивни срещи. Международните компании, които присъстваха на конференцията, вече са добре запознати с подобни решения. Местните компании от своя страна също разглеждат с интерес възможността да разпознават своите продукти на рафтовете на магазините с помощта на компютърно зрение.

Сергей БайбараДиректорът на IBA Ukriane

Goods Checker има голям потенциал на украинския пазар. Вече днес услугата работи в една от най-големите мърчандайзинг агенции и разпознава продукти на рафтовете на повече от 4 500 магазина. Благодарение на внедряването на решението, времето за одит на търговски обект е намалено с 50%, а времето, изразходвано от мърчандайзерите за изготвяне на отчети, е намалено със 70%.

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria