IBA Group стигна до финала на конкурса CEE Business Services Awards 2020

13 Януари, 2020 

На 7 януари 2020 година Европейската асоциация за бизнес услуги (European Business Services Association) обяви списъка на финалистите на осмия годишен конкурс CEE Business Services Awards. IBA Group стана финалист в три категории.

Проектът «Автоматизация на бизнес процесите в областта на медицинското застраховане» (Insurance Medical Claims Automation) е номиниран в категорията «Най-добрата реализация на годината в областта на роботизация» (Top Robotics/RPA Implementation of the Year).

Решението за автоматизация за медицинска застрахователна компания намали времето и разходите за много процеси за обработка на плащания за здравноосигурителни услуги, от оформяне на медицинска застраховка до издаване на платежни документи.

Решението с когнитивна автоматизация позволява да се обработват до 10000 неструктурирани документи на ден.

Проектът «Създаваме интелигентно цифрово бъдеще заедно» (Co-Creating Smart Digital Future) − резултат от дългогодишно сътрудничество на IBA Group с водещи университети в Чехия и България − е номиниран в категорията «Най-доброто партньорство на годината между университет и бизнес в Централна и Източна Европа» (Best University-Business Cooperation of the Year).

Компанията също така отделя голямо внимание на развитието на отношенията с университетите в регионите, като по този начин допринася за устойчивото развитие на малките градове. Лабораториите, създадени с подкрепата на партньори на IBM и SAP, станаха интересна форма на сътрудничество.

Лабораториите са сайтове, където студенти и специалисти от IBA Group заедно търсят решения за местни и глобални предизвикателства. И така, на един от последните хакатони екипи от студенти, по искане на клиентите на компанията, разработиха прототип на интелигентен парник, управляван въз основа на предикативен анализ, създадоха дистанционно управление на комбайната, използвайки очила с добавена реалност, успяха да персонализират обслужването в ресторантите с помощта на компютърно зрение.

В номинацията по корпоративната социална отговорност (КСО) «Най-добрата инициатива за КСО на Централна и Източна Европа» (Top CSR Initiative of the Year – CEE) IBA Group представи проекта «Пътуване по технологии» (Journey Across Technologies).  Целта на проекта е да се обучат ученици и студенти в нови умения и способности, да се разкаже за ИТ индустрията отвътре, да се помогне на студентите да намерят работа.

Тази година конкурс «CEE Business Services Awards» се провежда в 26 номинации. До финала стигнаха 101 компании. Имената на победителите ще бъдат определени в навечерието на тържествената церемония по награждаването, която ще се проведе на 30 януари 2020 година.

Списък с финалистите може да видите тук.