IBA Group пусна решение за плащане tapXphone за ПриватБанка

16 Декември, 2021 

Решението за плащане tapXphone стартира за клиентите на една от най-големите украински банки — ПриватБанка. Проектът е реализиран съвместно с международната платежна система Visa.

Решението за плащане tapXphone е в основата на мобилното приложение „Терминал“. То превръща смартфон или таблет с Android в пълноправен POS терминал за приемане на безконтактни плащания.

За да приеме плащания и да стане част от цифровата икономика, предприемачът трябва да изтегли приложение от Play Market, да се регистрира и да посочи необходимите потребителски данни. Всеки NFC телефон и таблет, базиран на Android 8.0 или по-нова версия, е подходящ за приемане на плащания.

Там, където преди се използваха само пари в брой, tapXphone позволява на купувачите да се възползват от предимствата на безконтактно плащане: при посещение на панаири и места за отдих, плащане на услуги за доставка или покупка на цветя в малък магазин

Новото решение за плащане не променя навиците за приемане на безконтактни плащания. То позволява на предприемачите да заменят банков терминал с обикновен Android смартфон с инсталирано приложение: това е по-лесно, по-евтино и по-удобно. Този метод на приемане на плащания е напълно безопасен и отговаря на всички международни стандарти.

Вадим Смотряевдиректорът на техническия отдел на IBA Group

При разработването на мобилното приложение беше обърнато специално внимание на сигурността. Така, благодарение на технологията PIN-on-Glass, продавачът може да приема плащания за значителни суми. tapXphone отговаря на всички изисквания за сигурност на международните платежни системи и Payment Card Industry (PCI).

ПриватБанка е третата банка в Украйна, където IBA Group внедри решение за плащане tapXphone.. През 2020 година услугата вече се използва от клиенти на Ощадбанка, а през август 2021 година мобилното приложение стартира за клиенти на ConcordBank.

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria