В Литва, Латвия и Естония: IBA Group пусна tapXphone за банка Citadele в три държави

25 Ноември, 2021 

IBA Group пусна решение за плащане tapXphone в балтийските държави за банка Citadele. Сега клиентите на банката в Литва, Латвия и Естония могат да използват своя смартфон като банков терминал за получаване на безконтактни плащания. Проектът е реализиран съвместно с международната платежна компания Wordline.

На 8 ноември клиентите на банката в Латвия първи се възползваха от новата услуга, а на 16 ноември такава възможност получиха предприемачите от Литва и Естония.

Решението за плащане tapXphone, разработено от IBA Group, е в основата на мобилното приложение Citadele Phone POS. С него може да се приемат плащания с безконтактни банкови карти, без да се купува банков терминал. Трябва само смартфон с Android с инсталирано приложение.

Целият процес на регистрация в системата е достъпен за предприемачи дистанционно. Клиентът трябва първо да изтегли приложението от Google Play и след това да подпише договора с електронен подпис. Веднага след това може да се приемат плащания.

Решението за плащане ще бъде високо оценено от много предприемачи: търговци, фермери, занаятчии, куриери и малки компании, които продават своите продукти и услуги на панаири, фестивали, концерти или се занимават с изходяща търговия. Те вече нямат нужда да купуват и поддържат скъпо оборудване — то може лесно да бъде заменено от обикновен смартфон.

Сега клиентите на банка Citadele в балтийските държави могат да използват нов платежен инструмент, за който е необходим само смартфон и инсталирано приложение. Сигурен съм, че тази иновация ще позволи на предприемачите да подобрят обслужването на клиентите, тъй като безконтактното плащане е много популярно днес. tapXphone позволява да се приемат безконтактни плащания там, където те традиционно не са съществували преди или процесът на организация е бил много трудоемък.

Вадим Смотряевдиректорът на техническия отдел на IBA Group

При разработването на мобилното приложение е обърнато специално внимание на сигурността. Така, благодарение на технологията PIN-on-Glass, търговецът може да приема плащания за големи суми. При всяка операция цифрите за въвеждане на ПИН код се показват в различна последователност, което изключва възможността за четене на информацията. tapXphone отговаря на всички изисквания за сигурност на международните платежни системи и Payment Card Industry (PCI).

Броят на хората, занимаващи се с предприемаческа дейност, в страната бързо нараства. Нараства и желанието на потребителите да плащат за покупки безконтактно, тъй като този начин е по-бърз, по-лесен и по-безопасен. Решението, което предлагаме, отговаря на всички тези изисквания. То привлича предприемачи и заради достъпността си — те не се нуждаят от допълнително оборудване, начални разходи и месечно плащане. Освен това решението за плащане се внедрява бързо и е лесно за използване.

Ромас Черешкаръководител на Балтийския отдел за управление на фондове и търговско финансиране на банка Citadele

Така IBA Group пусна tapXphone за банки в Украйна, Казахстан, Молдова, Словакия, Латвия, Литва, Естония. До края на годината се очаква tapXphone да бъде пуснат на пазара в редица европейски страни.

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria