IBA Group стигна до финала на конкурса CEE Business Services Awards 2022

28 Януари, 2022 

На 24 януари 2022 година Европейската асоциация за бизнес услуги (European Business Services Association) обяви списъка с финалистите в конкурса CEE Business Services Awards между предприятия и организации от Централна и Източна Европа. IBA Group стана финалист в две категории:

  • компания на годината за бизнес услуги – Чехия (IBA CZ) – Business Services Firm of the Year,
  • най-добра КСО инициатива на годината – Централна и Източна Европа (Институт IBA, член на IBA Group) – Top CSR Initiative of the Year.

IBA CZ в заявлението си за конкурса изброи ключови клиенти от частния и държавния сектор, включително Чешкото управление на пътищата и магистралите ŘSD, Kuoni Tumlare, CTP Invest, CEMEX и Česká Pojišťovna, както посочи компетенции в областта на порталните решения, разработката на софтуер по поръчка и електронното управление на документи (ECM).Компанията изтъкна експертизата в комплексни ИТ решения.

В номинацията за корпоративна социална отговорност (КСО) „Най-добра КСО инициатива в Централна и Източна Европа“ (Top CSR Initiative of the Year – CEE) IBA Group представи проект за овластяване на жените в ИТ, реализиран от IBA Institute.

Цели на проекта:

  • обучение за ИТ умения на жени в отпуск по майчинство,
  • повишаване на квалификацията на жените преподавателки по ИТ дисциплини и студентките за увеличиване на тяхната конкурентоспособност на пазара на труда.

В рамките на проекта Институтът IBA обучи 140 жени в майчинство, 60 жени преподавателки и 115 студентки. Според резултатите от курсовете по Python и Java за жени в майчинство, IBA Group организира хакатон с пет конкуриращи се отбора от по осем участници.

Повече за CEE Business Services Summit & Awards

CEE Business Services Awards е ежегоден конкурс с 10-годишна история за организации, предоставящи бизнес услуги в Централна и Източна Европа. IBA Group взе участие за първи път през 2017 година като веднага стана победител в категорията „Най-добра КСО инициатива на годината в Централна и Източна Европа“.

През 2022 година 129 компании се включиха в 27 категории на финала на CEE Business Services Awards. Победителите ще бъдат обявени на срещата на върха и официалната церемония на CEE Business Services Summit & Awards, които ще се проведат от 23 до 24 март във Варшава в офлайн и онлайн формати.

Журито на конкурса ще проведе финално гласуване ден преди CEE Business Services Summit & Awards. Тази година Европейската асоциация за бизнес услуги добави т. нар. народен вот в допълнение към гласуването на журито.

Списъкът с финалистите на CEE Business Services Awards може да се види тук http://ceeoutsourcingawards.com/