IBA Group е включена в класацията на най-големите компании в света «Software 500» през 2018 година

11 Декември, 2018 

Списанието Software Magazine  е едно от най-влиятелните издания в световната индустрия на високите технологии включва IBA Group в своята годишна класация Software 500, която се провежда 36-та година поред.

През 2018 г. IBA Group се класира на 315-о място в класацията. Компанията е една от 500-те най-големи софтуерни компании в света според Software Magazine от 2008 г.

«Software 500» е класацията на най-големите световни доставчици на софтуер и услуги. Местата в класацията се разпределят въз основа на приходите на компанията, включително приходи от продажба на лицензи, придружаване и поддръжка на софтуер, обучение, софтуерни услуги и консултации. Взема се предвид не целия доход на дружеството, а само частта от него, която се отнася до софтуера.

Според Software Magazine, общите приходи от софтуера и свързаните с това услуги в компаниите, включени вSoftware 500 през 2018 г., възлизат на 867,8 милиарда долари, което е на 2,8% повече от Software 500 през 2017 г.

Както и миналата година първото и второто места в класацията заемат IBM (№1) и Microsoft (№2). Третото място отива за Accenture, 4-е – за Oracle, 5-е — SAP и 6-е — Apple.

Най-популярната категория в «Software 500» през 2018 година става безопасност (Security Tools/Systems), която включва 45 компании. Вторият по популярности е ИТ консултинг (IT Consulting/Staffing). Него като основна специализация посочиха 30 компании. На трето място са здравните системи и електронният бизнес (Healthcare / E-Business Applications, Services, and Tools) с по 23 компании.

Касандра Белентай (Cassandra Balentine)редактор на Software Magazine

Компаниите, представени в днешния Software 500, ускоряват идването на следващата индустриална революция. От въвеждането на облачните технологии до машинното обучение, интернет на вещите и блокчейн технологията – в индустрията за разработка на софтуер е пълно с нови направления.