Веднага две решения на IBA Group — във финала на конкурса на SAP Coder 2018

12 Октомври, 2018 

Два екипа на разработчиците на IBA Group са на финала на конкурса на SAP Coder 2018, ъдето предложиха на клиентите на SAP прототипи на ИТ решения за реални бизнес проблеми, базирани на отворена платформа SAP Cloud Platform.

Първото решение идентифицира клиента в магазин за дребно с използването на технологии за разпознаване на лиц (Face Recognition). Прототипът определя «рейтинга» и профила на клиента, изпраща на консултантите в залата история на взаимодействие с клиента в магазина. Продавачите получават информация за диалог, а ритейлърите – статистика за пазаруването. Задачата е предложена на състезателите от «М.Видео».

Второто решение помага да се класифицират предметите в счетоводството с използването на хибридни машинни технологии за обучение и собствените алгоритми на IBA Group. Уеб приложението по ключови думи търси подходящи значения на на ОКОФ кодовете (Руски класификатор на основните фондове) и амортизационната група, предлага опции с указания за вероятностно доверие на избора (в части от единица). Счетоводителят определя амортизационната група на актива и точно изчислява данъка. Задачата на състезателите е предложена от «Северсталь» ПАО.

На 10 октомври 2018 г. се провежда заключителното събитие на конкурса, което се проведе в Москва в SAP Digital Leadership Center. На събитието финалистите на конкурса разказаха подробности за създадените решения и получиха дипломи на участниците.

Конкурсът на SAP Coder 2018  е организиран от SAP CIS при подкрепа на немско-руската инициатива за дигитализация на икономиката и се провежда за втори път.