Как да трансформираме бизнеса си с помощта на SAP IBP: IBA Group говори на форума SAP Now в Казахстан

13 Юни, 2022 

На форума SAP Now в Алмати експертите на IBA Group говориха за използването на SAP Integrated Business Planning на примера на голяма фармацевтична компания от ОНД. Събитието се проведе на 3 юни в хотела Swissotel Wellness Resort Alatau Almaty.

Форумът демонстрира най-новите разработки на SAP и актуализирани версии на ключови ИТ решения. Специалистите на SAP и партньорите представиха презентации на казуси от професионалната практика, а клиентите разказаха за опита на дигиталната трансформация на своите компании.

Ръководителят на SAP проекти в Казахстан Зухра Ливицкая сподели случай за внедряване на SAP IBP за фармацевтична компания.

Специалистите на IBA Group в рамките на проекта реализираха процеса на оптимизиране/балансиране на планирането – планове за снабдяване, производство, продажби – като взеха предвид следните фактори:

  • постоянни и променливи разходи: покупки, транспорт, производство, маркетинг, складиране и др.,
  • ограничения на логистичната верига: капацитет и специфика на производството, транспортни възможности, складов капацитет, условия на доставчици, целеви нива на запасите и др.

Това помогна на клиента значително да оптимизира нивата на запасите и веригата на доставки, да осигури бърз отговор на промените на пазара и да гарантира високо ниво на обслужване на клиентите.

Форумът SAP Now е отлична платформа за диалог, която събира представители на най-големия бизнес в Казахстан, колеги от индустрията и експерти. Радвам се да споделя успешния случай на нашата компания, който отразява предимствата на използването на SAP системи: повишена производителност, намалени разходи за труд, намалени грешки и много други“, — сподели впечатленията си от форума Зухра Ливицкая.

IBA Group редовно представя своите случаи за успешно внедряване на SAP решения. През 2021 година на “Иновационния ден на SAP ” в Казахстан беше представен проект за внедряване на SAP S/4HANA модули за КазФероСтал.

Изпълнението на SAP проекти е една от приоритетните области на дейност на IBA Group. Над 5000 човеко-години общ опит със SAP базирани решения са натрупани по време на работата в компанията. IBA Group има статут на златен сервизен партньор на SAP Gold Service Partner, както и признати експертизи SAP Recognized Expertise в индустриите Oil&Gas, Travel & Transportation, Utilities, Telecommunications и решенията SAP S/4HANA, SAP HANA, Enterprise planning, Real Estate Management, Data Management.

IBA Group е представена в Казахстан от два офиса. Първият офис на IBA Kz е открит през 2010 година. След 10 години, през 2021 година, е регистриран вторият офис на IBA Astana Dev, който стана резидент на най-големия технопарк в страната Astana Hub. По време на работата в Казахстан са реализирани десетки проекти за най-големите предприятия в страната, като Казахстан темир жоли, Атирау нефтена рафинерия, Казпоща, KEGOC и много други.