Екипът на Goods Checker говори на бизнес форум за автоматизация на ритейла

1 Март, 2023 

Екипът на Goods Checker участва в панелна дискусия за автоматизация на ритейла в Business Club 5. Мисията на клуба е да установява обмен на опит, да създава бизнес отношения между членовете и да насърчава развитието на техния бизнес. Събитието се проведе в Загреб, Хърватия. В него взеха участие компании, които се занимават с автоматизация на ритейла.

Мениджърът по бизнес развитие Алексей Сутко се изказа в рамките на панелната дискусия. Той разказа за експертизата на IBA Group в областта на FMCG и ритейла, както и представи продукта Goods Checker. В края на презентацията участниците оцениха положително продукта и потвърдиха значимостта на проблемите, които той решава.

В рамките на моята презентация се спрях на проблемните въпроси в работата на мърчандайзерите. В момента мениджърите нямат възможност да преглеждат цялата информация за одита на рафтовете, изпратена от персонала на магазина. Така ситуацията на рафта в реално време остава неизвестна. Точно този проблем решава Goods Checker: той разпознава всички SKU на рафта и незабавно изпраща доклади на мениджъра.

Ще отбележа, че спикерите с опит в ИТ разработката бяха ентусиазирани относно изучаването на невронни мрежи в Goods Checker: използваме само един рендер за разпознаване на SKU. С някои от участниците в дискусията решихме да продължим общуването си по тази тема извън конференцията.

Всички колеги в дискусията имаха опит в FMCG и ритейла и оцениха нашия продукт като необходим за пазара. Участниците за пореден път потвърдиха проблема с необработените масиви от снимки, които идват от търговските обекти. По време на нетуъркинга редица участници се съгласиха да продължат комуникацията за обмен на опит.

Оценявам събитието положително. Подобни бизнес събития са добра възможност да се съберат в една зала хора, които се интересуват от ИТ решения за FMCG и ритейла. Чрез присъствието на целевата аудитория на продукта успяхме да постигнем две цели наведнъж: да разговаряме с професионалисти от индустрията и да повишим популярността на Goods Checker и IBA Group на хърватския пазар.

Алексей Суткомениджър развитие на продуктите на Goods Checker

В панелната дискусия участваха представители на различни индустрии, но всички имаха обща тема — автоматизация на ритейла. Участниците имат значителен опит в различни области на ритейла.

Обсъдихме проблемите, които нашият продукт Goods Checker решава, и чухме от други участници, че такива проблеми наистина съществуват в индустрията. Компаниите опитват различни начини за решаването им и нашият опит заинтересува много хора.

Технологията за разпознаване на стоки от снимки от магазина е разбираема за производители и ритейлъри. Компаниите виждат ползите от използването ѝ. Участниците в дискусията се съгласиха, че един от важните въпроси в този процес е получаването на голямо количество данни, които да бъдат надеждни. Goods Checker може да стане техен източник с помощта на изкуствен интелект. Тези данни ще бъдат полезни както сами по себе си, така и за интегриране в свързани информационни системи на ритейлъра.

Разбрахме се с други участници да търсим съвместни проекти, в които да донесем максимална полза на потенциален клиент, използвайки комбинация от няколко инструмента.

Дмитрий Ахремчикръководител на продукта Goods Checker

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria