IBA Group ще се бори за титлата победител на най-големия транспортен форум в Лондон

25 Май, 2022 

IBA Group достигна до финала на Transport Ticketing Global в номинацията „Билетна технология на годината“. На конкурса беше представен проект за безконтактно плащане за пътуване с помощта на платежното решение tapXphone в градския транспорт в Кишинев.

IBA Group ще се бори за титлата победител на най-големия транспортен форум в Лондон

Проектът в столицата на Молдова стартира през април 2021 година заедно с международната система Visa, една от най-големите банки в страната Victoriabank, Общинския съвет на Кишинев и местните превозвачи.

Благодарение на tapXphone, пътниците плащат за пътуването само за няколко секунди, като доближат банковата си карта до смартфона на кондуктора. Операцията се извършва почти моментално, след което индикаторите светват на смартфона и се появява потвърждение за успешната операция.

Решението за плащане tapXphone е уникално с това, че позволява да използвате смартфона като валидатор с функция за приемане на банкови карти. Благодарение на това пътниците могат бързо и безопасно да плащат за пътуването си с безконтактна карта, телефон, смарт часовник, фитнес гривна или друго устройство с поддръжка на NFC. Превозвачите от своя страна могат да оптимизират процесите на приемане на плащания от пътници и да намалят разходите, свързани с внедряването на транспортни системи.

Transport Ticketing Global е един от най-големите световни форуми, посветен на развитието и автоматизацията на транспорта. На него лидерите на транспортната индустрия избират най-добрите проекти в областта на разработването на решения за билети. Това ще бъде 10-та церемония по награждаването Transport Ticketing Awards, която ще се състои на 28 юни в хотела Millennium Gloucester в Лондон.

Организаторите на конкурса отбелязаха, че миналата година бяха реализирани много изключителни проекти за продажба на смарт билети и автоматизация на транспорта. Затова на журито, което ще избира победителите, няма да му е лесно.

Общо в рамките на конкурса ще бъдат определени победители в седем категории. Във всяка категория са представени средно около 10 кандидати.

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria