Приемане на безконтактни плащания чрез смартфон в Албания: IBA Group пусна tapXphone на Балканите

29 Декември, 2023 

IBA Group продължава да пуска tapXphone в нови региони. Услугата за приемане на плащания чрез смартфон вече е достъпна за предприемачи от Албания. Raiffeisen Bank представи на своите клиенти RaiPOS — мобилно приложение, което превръща смартфон в пълноценен банков терминал.

Стартирането на RaiPos е стъпка напред на пазара за сигурни и ефективни плащания за микро, малки и средни предприятия в Албания. За да се приемат плащания сега е нужен само смартфон с инсталирано мобилно приложение. Благодарение на простата инсталация и лесното активиране RaiPOS е подходящо решение за бързо организиране на приемането на безконтактни плащания. Този инструмент ще бъде високо оценен от службите за доставка, кафенета и ресторанти, търговци на пазара, собственици на малки магазини и много други.

Стартирането на RaiPoS е важен момент в нашето пътуване към цифровизация на плащанията в Албания. Този продукт демонстрира нашия ангажимент към иновациите и подобряването на клиентското изживяване. Радваме се, че допринасяме за пътуването към по-модерно бъдеще на плащанията в Албания и това е важна стъпка по пътя.

Джентиана Гджинодиректор на отдела „Ежедневни банкови операции и карти

Услугата RaiPOS съчетава сигурност и ефективност, удобство и простота, както и иновации и дигитализация.

Стартирането на услугата отваря пътя към безналичните плащания за малките предприемачи от Албания, които вече могат да предложат на своите клиенти прост, удобен и сигурен начин за плащане на стоки и услуги. Убеден съм, че RaiPOS е нов инструмент, който ще допринесе за развитието на модерни и технологични плащания в страната.

Вадим Смотряевдиректор на техническия отдел в IBA Group и Product director на услугата tapXphon

Трябва да се отбележи, че услугата RaiPOS вече е успешно стартирана в Словакия, България, Сърбия, Украйна, Косово, Унгария, Румъния и Хърватия. IBA Group изпълнява проекта съвместно с RPC.

За банката:

Raiffeisen Bank работи на албанския пазар от 2004 година и е една от водещите банки в бранша. Банката предлага широка гама от търговски продукти и услуги в 4 ключови бизнес области: клиенти на дребно, микропредприятия, малки предприятия и корпорации. Банката обслужва над 460 000 клиенти. Мисията на банката е непрекъснато да използва иновации, за да предлага качествени услуги и обслужване на клиентите и да се превърне в най-препоръчваната група в сектора на финансовите услуги.

За RPC:

RPC е общ център за обслужване на Raiffeisen Bank International, предоставящ широка гама от картови услуги на дъщерни банки на RBI в Централна и Източна Европа. Това е една от най-големите компании за обработка на данни в региона: през 2022 година са обработени 1,5 млрд. транзакции, обслужени са над 7,5 млн. платежни карти и 116 хиляди ПОС терминала. RPC предоставя услуги на банки Raiffeisen в Австрия, Албания, Чехия, Хърватия, Унгария, Косово, Румъния, Сърбия, Словакия и Украйна.

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria