Привилегии на летището с Tap to Phone: IBA Group реализира проект за Visa

17 Август, 2023 

IBA Group внедри удобен механизъм за получаване на привилегии на летището за притежатели на премиум карти Visa. Сега валидирането на картите ще се извършва не чрез банков терминал, а с помощта на обикновен смартфон благодарение на технологията Tap to Phone. Пътниците, заминаващи от летищата в Азербайджан, първи ще оценят нововъведението.

Притежателите на премиум карти Visa Platinum, Visa Signature и Visa Infinite имат безплатен достъп до бизнес салони, опаковане на багаж, напитки в кафенета, отстъпки в Duty Free и други привилегии. Преди това, за да ги получите, трябваше да поставите картата си на специален терминал, който проверява наличието и възможността за предоставяне на определени привилегии.

Сега вместо терминал се използва обикновен смартфон, който изпълнява същите функции. Това стана възможно благодарение на технологията Tap to Phone и приложението tapXphone, което превръща обикновения смартфон в банков терминал. Използването му е напълно безопасно за картодържателите, тъй като всички операции за четене на поверителна информация са защитени с международни сертификати.

Използването на смартфони на летищата е още едно доказателство, че безтерминалните решения показват своята ефективност и търсене на пазара. Тъй като смартфонът замества терминала, има добра възможност за мащабиране на премиум услуги от Visa, и привилегиите на летището са доказателство за това. Надяваме се, че в близко бъдеще премиум услугите ще бъдат разширени и ще се появят в нови точки за предоставяне на услуги.

Вадим СмотряевДректорът на техническия отдел на IBA Group

Изпълнението на проекта отне по-малко от 3 месеца. В бъдеще използването на tapXphone за валидиране на карти ще бъде разширено и на други летища.

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria