IBA Group заедно с RPC стартира приемане на плащания чрез смартфон в Хърватия

27 Декември, 2023 

IBA Group съвместно с RPC стартира приемане на плащания чрез смартфон в още една европейска държава — Хърватия. Стартирането се състоя в Raiffeisenbank Hrvatska. Това е вече седмата страна от банковата група на RBI, която пуска решението tapXphone за приемане на плащания чрез смартфон.

tapXphone е в основата на мобилното приложение RaiPOS, което превръща обикновен смартфон в платежен терминал. Сега клиентите на банката могат бързо и лесно да организират приемането на плащания за своя бизнес: нужен е само един смартфон с инсталирано приложение и интернет връзка.

С приложението RaiPOS търговците могат да приемат всички видове безконтактни плащания, дори и такива, които изискват оторизация с ПИН код. Сигурността на плащанията чрез приложението е потвърдена и сертифицирана от платежните системи Mastercard и Visa.

RaiPOS е идеален за всички предприемачи, които се нуждаят от бързо и удобно плащане за услуги, мобилност и гъвкавост. Ето защо новият продукт ще бъде високо оценен от малки магазини, служби за доставка, кафенета и ресторанти, търговци на пазара и много други.

Имаме удоволствието да стартираме нашата услуга в Хърватия. Това е динамично развиваща се европейска страна с високо ниво на навлизане на банковите карти. Следователно стартирането на RaiPOS ще позволи на местните предприемачи да организират приемане на плащания без допълнително оборудване, но със същата функционалност като традиционния банков терминал.

Вадим Смотряевдиректор на техническия отдел в IBA Group и Product director на услугата tapXphone

Ще отбележим, че услугата RaiPOS вече е успешно стартирана и работи в Словакия, България, Сърбия, Украйна, Косово и Румъния.

RPC е общият център за обслужване на Raiffeisen Bank International, предоставящ широк спектър от картови услуги на дъщерните банки на RBI в Централна и Източна Европа. Това е една от най-големите компании за обработка на данни в региона: през 2022 г. са обработени 1,5 млрд. транзакции, обслужени са над 7,5 млн. платежни карти и 116 хиляди POS терминала. RPC предоставя услуги на банки Райфайзен в Австрия, Албания, Чехия, Хърватия, Унгария, Косово, Румъния, Сърбия, Словакия и Украйна.

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria