Услугата за приемане на плащания tapXphone стартира в една от най-големите банки в Косово

17 Ноември, 2022 

IBA Group продължава да внедрява услугата за приемане на плащания tapXphone в банки по целия свят. Сега клиентите на Райфайзенбанк в Косово ще могат да се възползват от новия инструмент. Това е вече седмото пускане на платежното решение в банките от групата Raiffeisen Bank International (RBI).

Бизнес клиентите на банката вече могат да използват смартфона си като традиционен терминал за плащане. За да се направи това, трябва да се инсталира приложението RaiPOS, което е базирано на tapXphone, на устройството с операционна система Android.

След това предприемачите ще могат да получават плащания за стоки или услуги с всички безконтактни банкови карти Visa и Mastercard, както и с цифрови портфейли.

Очакваме, че стартирането на RaiPOS ще окаже значително влияние върху нашия пазар: това ще се отрази в разширяването на мрежата от търговци и допълнителни възможности за клиентите при плащане с карти. Приложението RaiPOS улеснява процеса на плащане за клиентите, както и осигурява по-бързо и лесно управление на транзакциите за търговците. Това ще бъде чудесно потребителско изживяване за нашите клиенти.

Илириана Точичленът на борда на директорите

Това е практично решение за приемане на плащания, което е лесно за използване и изисква само смартфон, приложение и интернет. Решението за плащане tapXphone отговаря на всички стандарти за сигурност на международните системи, така че клиентите могат да бъдат сигурни, че финансовите им транзакции са защитени.

Пускането на tapXphone ще позволи на Райфайзен Косово да потвърди ангажимента на банката за прилагане на иновативни решения, които допринасят за цифровизацията на услугите. Убеден съм, че бизнесът и клиентите ще оценят предимствата и удобството на новата услуга, която позволява плащане с едно докосване на смартфон.

Вадим Смотряевдиректор на техническия отдел на IBA Group

Raiffeisen Bank започна присъствието си в Косово в края на 2002 година. Предлага широка гама от банкови услуги и продукти за всички клиенти: физически лица, малки и средни фирми и корпоративни клиенти. Банката непрекъснато инвестира в ИТ и иновации, за да предлага на своите клиенти услуги, базирани на съвременни технологии. През 2021 година тя беше призната за „Най-добрата банка в Косово“ от водещото финансово списание EMEA Finance и Eromoney.

Първото пускане на платежното решение tapXphone в банките от международната група RBI се състоя през 2020 година. Оттогава услугата е стартирана в България, Сърбия, Украйна, Словакия и Румъния.