IBA Group пусна публичен облак

 

На 3 август IBA Group пусна в опитно-промишлена експлоатация IBA Cloud, предназначен за разработчици. Базирайки се на платформата ICDC (Intelligent Cloud for Digital Co-Creation), облачното решение съчетава ефективен хардуер, удобен интерфейс, удобни инструменти, както и висока сигурност и достъпност.

IBA Cloud е идеален за архитекти, инженери, дизайнери, разработчици и специалисти по обработка на данни, които се нуждаят от оборудване, способно да изпълнява сложни паралелни изчислителни задачи. Благодарение на обществения облак на IBA, изчислителната техника работи много по-ефективно и по-бързо в такива области като машинно обучение, големи данни и изкуствен интелект.

Напълно виртуализираната IBA среда помага на организациите и отделните разработчици да спестяват разходите, времето и усилията за придобиване и поддържане на собствена ИТ инфраструктура и други ресурси. Освен това, с разширяването на бизнеса облакът осигурява мащабируемост, за да отговори на нарастващите работни натоварвания и нуждите на потребителите.

Публичните облачни услуги на IBA позволяват да се изпълнява:

  • Разпределяне и контрол на виртуални машини
  • Отделяне на пространство за съхранение на данни

Разпределянето на виртуални ресурси, включително процесор, оперативна памет и диск, както и създаване на облачна инфраструктура, включително мрежи на виртуални машини, графичен процесор за сложни паралелни изчисления, достъп до публични и частни облаци, външен достъп до клиентски ресурси и данни по искане на клиента, персонализиране на съвместни проекти и техническа поддръжка.

IBA Group използва модел за ценообразуване pay-as-you-go за публичен облак. С този модел клиентите плащат само за това, което използват. В резултат на това те не трябва да плащат за неизползвани ресурси, а вземането на решения в публичния облак не изисква продължителни прегледи или разширено планиране на бюджета.

Тъй като сигурността е постоянен проблем за много компании и частни лица, облакът на разработчици предлага криптиране, както и управление на идентификацията и достъпа. IBA използва модел за сигурност с колективната отговорност, който помага да се определят отговорностите на доставчика на облачните услуги и потребителя. Този подход разграничава облачната сигурност и сигурността в облака. Клиентите гарантират сигурността на собствените си сървъри и брандмауери, а IBA Group осигурява управление на облака.

Павел Шкильонок, директор на ICDC, каза: «Създадохме атрактивна и удобна услуга. Нашите разработчици използват IBA Cloud в ежедневната си работа и те са доволни от неговата функционалност и възможности. Защо да не предложим облака на обществото като услуга? Сигурен съм, че клиентите ни ще могат да ускорят разработката, да намалят режийните разходи и възможно да пуснат мечтания си продукт, използвайки нашия облак».

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria