Клиентите на банка Република могат да използват смартфона си като платежен терминал благодарение на tapXphone

29 Май, 2023 

Банката Република, една от най-големите банки в Азербайджан, въведе платежната услуга tapXphone за своите клиенти. Проектът е реализиран съвместно с международната платежна система Visa.

Банката Република отдава голямо значение на увеличаването на безналичните плащания и развитието на цифровите банкови услуги в Азербайджан. Ето защо тя беше една от първите, които въведоха Mobil POS услуга, базирана на приложението tapXphone.

Всеки бизнес клиент на банката вече ще има възможност да се присъедини към цифровата икономика. За целта е необходимо да cе изтегли приложението tapXphone, чрез което ще се извършват трансакциите. Новата услуга позволява да се приемат безконтактни плащания с помощта на смартфон навсякъде, където има мобилен интернет.

Също така продавачът може да изпрати електронна бележка на купувача чрез SMS и електронна поща или да я прочете чрез QR код. Предприемачите ще виждат всички свои трансакции на специален портал, което ще им позволи да следят финансовото си състояние в реално време. Това открива нови, по-широки възможности за бизнес.

Чрез приложението ще могат да се приемат различни видове безконтактни плащания както от физическа банкова карта, така и чрез Apple Pay и Google Pay. Клиентите ще могат да плащат с джаджи с поддръжка на NFC: ключодържатели, пръстени, гривни. В същото време сигурността на трансакциите се потвърждава от сертификати на международни платежни системи.

Новата иновативна услуга, която Банката Републиката предложи на своите клиенти, ще позволи развитието на екосистемата за безконтактни плащания в Азербайджан. Надяваме се, че предприемачите и купувачите ще оценят високо гъвкавостта, мобилността и сигурността на новата услуга.

Вадим СмотряевДиректор на техническия отдел в IBA Group

Банката Република започва дейността си през май 1992 г. и през годините се превръща в една от водещите банки в Азербайджан. Сред клиентите на банката са голям брой компании от различни сектори на икономиката, като индустрия, телекомуникации, транспорт, строителство, селско стопанство, търговия и услуги. Услугите на банка Република се използват и от десетки хиляди индивидуални клиенти. Банката е важен участник в банковия сектор на Азербайджан и ние поставяме като приоритет подпомагането на финансовата стабилност на страната.

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria