IBA Group предложи на превозвачите да приемат плащане на пътните такси чрез NFC смартфони

3 Март, 2020 

На 20 февруари 2020 година на транспортния форум Wecon в Москва IBA Group представи решението tapXphone за приемане на плащане с безконтактни банкови карти чрез смартфон.

Подробности за решението tapXphone за участниците на форума разказа Вадим Смотряев, директор на техническия отдел на IBA Group. Компанията предлага на транспортните оператори комплексни решения: произвежда оборудване, разработва софтуер и транспортен процесинг. 

КАК РАБОТИ TAPXPHONE

Напълно цифрово решение за плащане, с което превозвачите приемат плащания чрез безконтактни банкови карти чрез смартфони с NFC модул. Мобилното приложение за Android е налично и за търговци в търговски обекти.

КАКВО СПЕСТЯВА ПРЕВОЗВАЧ

За tapXphone превозвачът не трябва да купува терминали. Вместо това кондукторите използват смартфони с NFC. Комбинирайки tapXphone с транспортна платформа и платформа за карта, операторът може бързо и ефективно да въведе плащане на пътни такси с безконтактни банкови карти в обществения транспорт. Транспортният оператор спестява от поддържането на инфраструктурата и не зависи от производителите на доставчици.

ПРЕДИМСТВА ЗА ПЪТНИЦИТЕ

Пътниците вече не се нуждаят от предварително попълване на класически транспортни карти. Човек плаща таксата с това, което сега е под ръка: безконтактна банкова карта, смартфон, гривна или смарт часовник с NFC. Комбинирането на tapXphone с подхода Mass Transit Transaction (MTT) повишава привлекателността и удобството на обществения транспорт. Пътникът плаща таксата с банкова карта и в същото време получава оптималната тарифа, която се изчислява въз основа на структурата на пътуванията му.

ЗА ФОРУМА WECON

Транспортният форум Wecon се провежда в Москва и е посветен на развитието на платежни решения в градския и крайградския обществен транспорт, регулирането на индустрията, създаването на единно транспортно пространство, интегрирането на платежните решения с градските услуги и социалните проекти, дистрибуцията на билетите и програмите за лоялност.

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria