IBA Group стартира платежно решение tapXphone в Азербайджан

19 Април, 2022 

Платежното решение tapXphone стартира на територията на Азербайджан. Kapital Bank е първа сред всички банки в страната, която въведе новата услуга, благодарение на която предприемачите могат да приемат безконтактни плащания чрез своя смартфон. Проектът е реализиран съвместно с международната платежна система Visa.

Платежното решение tapXphone е в основата на услугата Mobile POS, която вече е достъпна за юридически лица и индивидуални предприемачи на банката. Благодарение на тази услуга, предприемачите ще могат да приемат безкасови плащания с безконтактни карти чрез смартфони, без да използват POS терминал.

Новата услуга може да се активира дистанционно без посещение на банков клон. Mobile POS е насочен към малки и средни предприемачи, които работят в търговията и услугите: фризьори, куриери, таксиметрови шофьори, собственици на павилиони или кафенета. Те имат нужда само от смартфон с Android с NFC, за да приемат плащания.

Купувачите от своя страна могат бързо и сигурно да плащат стоки и услуги с безконтактна карта, телефон, смарт часовник, фитнес гривна или друго устройство с активиран NFC модул.

Новото решение за плащане, което стартира за първи път в Азербайджан, позволява на предприемачите да приемат безконтактни плащания по прост и удобен начин. Това е чудесна алтернатива на класическите POS терминали, особено за бизнес, който се нуждае от мобилност и гъвкавост.

Вадим Смотряевдиректорът на техническия отдел на IBA Group

Kapital Bank е финансова институция с най-голямата сервизна мрежа в Азербайджан. Банката предоставя финансови услуги на повече от 3 милиона физически и 22 хиляди юридически лица. Банката участва и в редица социални държавни програми и програми за развитие на реалния сектор на икономиката.

Ще отбележим, че това е второто стартиране на платежното решение tapXphone през 2022 година. През февруари тази година услугата стана достъпна за клиенти на най-голямата молдовска банка maib. IBA Group планира тази година да пусне платежно решение в големите европейски банки. 

Контакти IBA GROUP

    Yes
    YesДекларацията за поверителностПолитиката за cookies
    IBA Bulgaria